Izcelsme
Malvāzijas šķirnes vīnogas
Aloe vera
 

VINOterapia produktu izcelsme ir meklējama saulainajās Kanāriju salās, kur Lanzarotes reģiona bioloģiskajās lauksaimniecībās tiek audzētas alvejas (aloe vera) un Malvāzijas šķirnes vīnogas (Sertifikāts Nr.2148-P). Šīs biokosmētikas ražošanā galvenokārt tiek izmantota vīnogu kauliņu eļļa, kā arī alvejas (aloe vera) un vīnogu sula un to ekstrakti.

 

Raksturīgas Kanāriju salu reģionam satur antioksidantus - polifenolus, kas darbojas pret brīvajiem radikāļiem un tādējādi aizkavē novecošanos procesus ādā, kurus izraisa apkārtējās vides faktori. Malvāzijas šķirnes vīnogu izmantošana mūsu produktos nodrošina ādas atjaunošanos un tvirtumu, kā arī aizsargā un mitrina to

 

Alveja (aloe vera), kas tiek audzētas Lanzarotes reģionā, daudzos pētījumos (t.sk. German laboratory Spectral Service) tiek atzītas par vienu no augstvērtīgākajām pasaulē, pateicoties tropiskajam klimatam, vulkāniskās izcelsmes augsnei un tās prasmīgajai, gadu gaitā izkoptai audzēšanai. 

Alvejas audzēšana un izmantošana kosmētikas līdzekļu ražošanā

1. Augu audzēšana

Alveja jeb aloe vera tiek ataudzēta, izmantojot jaunos dzinumus, kas aug ap pieaugušo augu. Dzinumus atdala kopā ar saknēm un pārstāda. Lai arī alveja ir izturīgs augs, ir vairāki faktori, kas palīdz tos veiksmīgāk izaudzēt - alveja labāk aug smilšainā augsnē ar 30 grādu slīpumu, tā necieš pārlieku lielu mitrumu, kas var izraisīt sēnīšu attīstību.

2. Alvejas lapu novākšana

Lai novāktu alvejas lapas, ir nepieciešams sagaidīt laiku, kad alvejas augs ir izaudzis. Tad no alvejas lapām atdala mīkstumu. Lapas nogriež pēc iespējas tuvāk stublājam. Sausās un sabojātās lapas atdala un izmet.

3. Izejmateriālu transportēšana uz pārstrādes vietu

Laikā, kad viena daļa uzņēmuma darbinieku novāc alvejas lapas, otra daļa darbinieku nekavējoties pēc izejvielu atvešanas uz pārstrādes vietu, atdala alvejas mīkstumu. Tādējādi tiek garantēta alvejas visu īpašību saglabāšana.

4. Mazgāšana un atlasīšana

Kad lapas ir nonākušas līdz mazgāšanai, tās ievieto plastmasas tvertnē ar ūdeni un tīrīšanas līdzekļiem. Lai sasniegtu pilnīgu lapu tīrību un dezinfekciju, tās tiek birstētas. Tad lapas tiek novietotas uz konveijera un pārmazgātas zem spiediena.

5.Lapu nogriešana

Lapu spicā daļa un asās malas tiek nogrieztas, un tad tās tiek ievietotas speciālā tilpnē ar ūdeni un tīrīšanas līdzekļiem. Šajā posmā ir būtiski nodrošināt tīru vidi un nepieļaut iespēju lapu piesārņojumam, saglabājot visus instrumentus sterilus. Nogrieztās alvejas lapas turpmāk tiek izmantotas lauku mēslošanai. 

6. Lapu pīlings un slīpēšana

Pēc lapu notīrīšanas, to ārējā daļa tiek atdalīta no iekšējās malas – mīkstuma. Tad lapas tiek smalcinātas, atdalot sulu. Masa tiek ievietota konteinerī, kas samazina vides temperatūru transportēšanas laikā.

7. Konservantu un fermentu pievienošana mīkstumam

Tiek pievienota pirmā daļa konservantu, kas pasargā vēl nefiltrētu mīkstuma masu no oksidēšanās. Tāpat tiek pievienoti fermenti, kas palīdzēs filtrācijas procesā.

8. Mīkstuma filtrācija

Mīkstuma masa, kas tiek iegūta iepriekšējos apstrādes procesos, tiek filtrēta, lai to varētu izmantot turpmākajā ražošanas procesā.

9. Mīkstuma stabilizācija aukstumā

Mīkstumam tiek pievienota pēdējā daļa konservantu un antioksidantu, un tā tiek pārvietota tvertnē ar maisītāju.

10.  Kvalitātes kontrole

Tiek paņemti divi alvejas mīkstuma paraugi. Viens tiek izmantots, lai kontrolētu pH līmeni, savukārt otrs paraugs tiek nodots citai laboratorijai padziļinātai mikrobioloģiskai izpētei. 

Pēc atbilstošu rezultātu iegūšanas, masa tiek sadalīta divās daļās. Viena no tām tiks izmantota dažādu kopšanas produktu ražošanai (piemēram, šampūnu, ziepju, krēmu), bet otra daļa tiks salieta pudelēs un marķēta.

11.  Iepakošana un marķēšana

Pirms mīkstuma iepakošanas, notiek pārliecināšanās par higiēnas prasību ievērošanu. Tad masa tiek iepakota un marķēta. 


 









0
Seko mums

 .